Creşterea numărului de diabetici, un semnal de alarmă

În contextul în care aproape 2 milioane de români sunt diagnosticaţi cu diabet zaharat (date din 2016, conform studiului PREDATORR), în luna septembrie a avut loc cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Complicaţiile neurologice în Diabetul Zaharat”, parte a seriei anuale iDiabet-Diabetul inteligent. Unul dintre mesajele importante ale conferinţei a fost necesitatea dialogului între factorii implicaţi în managementul diabetului zaharat (pacient-familie-medici-companii farmaceutice). La evenimentul organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed au participat 400 de persoane, printre care medici specialişti în diabet, dar şi în patologii asociate, medici rezidenţi, studenţi, precum şi pacienţi, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Statistici îngrijorătoare la nivel mondial

Aproximativ 30 de medici specialişti, de la Sanamed, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” şi de la Spitalul Clinic de Copii „Dr. V. Gomoiu”, au prezentat date şi informaţii despre complicaţiile şi patologia diabetului zaharat, în cadrul a şase sesiuni. Au fost discutate şi statisticile îngrijorătoare la nivel mondial care anunţă că peste 400 de milioane de oameni aveau diabet în 2016.

„Statisticile care fac referire la evoluția actuală și estimările pentru următorii ani sunt semnale de alarmă pentru noi, medicii, și cei implicați în cercetare medicală. Aproximativ 90.000 de copii la nivel mondial sunt diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1, pe an, în timp ce diabetul a cauzat peste  5 milioane de decese în 2015, conform datelor publicate de Federația Internațională de Diabet”, a declarat Dr. Mitulescu Roxana, Medic Specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Spitalul Sanamed București.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.