S-a lansat primul documentar despre endometrioză din România

Endodyssey, primul documentar despre endometrioză din România, a avut premiera în Bucureşti. Filmul spune povestea a peste 500.000 de românce care suferă de o afecţiune despre care s-a vorbit mult prea puţin la noi în ţară. Multe dintre acestea s-au luptat cu diagnosticul ani de zile, altele peste un deceniu. Povestea fiecăreia implică durere, suferință, teamă, deziluzie, pierdere. Într-o realitate în care endometrioza reprezintă încă un subiect tabu în România, cu toate că este una dintre principalele cauze de infertilitate feminină, Asociaţia Eu şi Endometrioza a rupt lanțul tăcerii.

Povestea Endodyssey merge mai departe

Susținut încă de la început de către personalități de marcă, Endodyssey s-a bucurat și în seara lansării de oaspeți importanți, printre care medicul Diana Păun, Consilier Prezindențial, Departamentul de Sănătate Publică, dovadă a faptului că întreaga campanie a reuşit să crească gradul de conștientizare la nivel național cu privire la ceea ce înseamnă endometrioza.

Într-o atmosferă încărcată cu blândețe și empatie, mai mult de 200 de femei s-au simțit în siguranță să fie ele însele și să nu-și ascundă emoțiile. Și au fost o mulțime de emoții, așa cum e  firesc să se întâmple atunci când realizezi că nu ești singură. Astfel, povestea Endodyssey merge (și) mai departe.

„Iertați-ne! Iertați-ne pentru momentele în care poate simțiți că nu înțelegem prin ce treceți! Și ne veți ierta, pentru că boala aceasta v-a făcut să fiți puternice, luptătoare și motivate. Cel mai bun și rapid mod de a disemina informații despre o boală este să vorbim public despre ea, iar ceea ce ați realizat cu acest documentar și cu acest eveniment sunt convins că va avea un impact major asupra multor paciente sau femei care, din nefericire, suferă sau vor ajunge să sufere de această boală. Datorită vouă, aceste paciente vor fi mai bine informate, vor apela la ajutor specializat mai repede și vor avea o calitate a vieții mult mai bună în prezența bolii”, a declarat dr. Radu Maftei, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.