Diabetul ar putea fi controlat cu ajutorul câmpurilor electromagnetice

Diabetul ar putea fi controlat cu ajutorul câmpurilor electromagnetice. Cercetătorii de la Universitatea din Iowa, Statele Unite, au descoperit o nouă modalitate de a controla glicemia folosind câmpurile electromagnetice. Aceştia au realizat un studiu pe șoareci de laborator cu diabet de tip 2, care au fost expuşi la o combinaţie de câmpuri magnetice şi electrice, timp de câteva ore pe zi. Astfel, ei au descoperit că expunerea la câmpurile electromagnetice, pentru perioade scurte de timp, normalizează nivelul zahărului din sânge și rezistența la insulină.

Beneficiile expunerii la câmpurile electromagnetice

Dr. Calvin Carter, unul dintre autorii principali ai studiului, afirmă că efectele expunerii la câmpurile electromagnetice sunt de lungă durată, astfel, această terapie ar putea fi utilizată chiar în timpul somnului, având efect pe tot parcursul următoarei zilei. Rezultatele acestui studiu arată că expunere la câmpurile electromagnetice modifică echilibrul oxidanților și antioxidanților de la nivelul ficatului, îmbunătățind răspunsul organismului la insulină. Astfel, diabetul ar putea fi mai ușor controlat.

Diabetul și efectele biologice ale câmpurilor electromagnetice

Pentru a înțelege mecanismele care stau la baza efectelor biologice ale câmpurilor electromagnetice asupra glicemiei şi a sensibilităţii la insulină, Dr. Carter a studiat literatura din anii 1970 care investiga migrația păsărilor. El a descoperit că multe păsări și animale simt câmpul electromagnetic al Pământului și îl folosesc pentru a se orienta. Acesta consideră ca există anumite molecule, în corpurile vietăţilor, numite oxidanţi, care acţionează precum o antenă magnetică, stabilind o legătură biologică cu câmpurile electromagnetice.

În plus, cercetătorii au folosit câmpurile electromagnetice şi pentru tratarea celulelor hepatice prin intermediul unei terapii de şase ore. Aceştia au constatat că sensibilitatea şoarecilor la insulină s-a îmbunătăţit semnificativ. Oamenii de ştiinţă speră ca în viitor, după finalizarea cercetărilor, să poată folosi câmpurile electromagnetice pentru tratarea pacienților cu diabet de tip 2.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.