Hipertensiunea intracraniană idiopatică, cauza creșterii ratelor de obezitate

Cercetătorii de la Universitatea Swansea din Ţara Galilor au constatat că o tulburare a presiunii cerebrale numită hipertensiunea intracraniană idiopatică este răspunzătoare de creșterea ratelor de obezitate. Hipertensiunea intracraniană idiopatică apare atunci când presiunea fluidului din jurul creierului crește. Simptomele se aseamănă cu cele ale unei tumori cerebrale, provocând dureri de cap cronice, invalidante, probleme de vedere și, în cazuri rare, chiar pierderea vederii. De asemenea, în cadrul studiului  s-a constatat că femeile sunt mai predispuse la obezitate.

Femeile sunt diagnosticate mai des cu hipertensiunea intracraniană idiopatică

William Owen Pickrell, autorul studiului, a declarat că în cazul femeilor, factorii socio-economici precum venitul, educația și stilul de viaţă pot juca un rol important în creşterea hipertensiunii intracraniene. Cu toate acestea, factorul principal responsabil de această creştere este obezitatea. Pentru a se putea trata, pacienţii sunt sfătuiţi să urmeze un regim alimentar special pentru a putea pierde din greutate. Cercetătorii au descoperit că numărul tot mai mare de persoane cu această tulburare a corespuns creșterii ratelor de obezitate în Țara Galilor, 29% din populație fiind obeză în 2003, comparativ cu 40% în 2017.

În cadrul studiului au fost incluşi 35 de milioane de pacienţi

Cercetătorii au folosit o bază de date națională de asistență medicală, astfel aceştia au analizat datele a 35 de milioane de pacienți, pe o perioadă de 15 ani, între 2003 și 2017. În acest timp, au identificat 1.765 de persoane cu hipertensiune intracraniană idiopatică, 85% fiind femei. Oamenii de ştiinţă au înregistrat măsurători ale indicelui de masă corporală pentru toţi participanţii la studiu. Indicele masei corporale se calculează împărțind greutatea la înălțime. Din grupul de control au făcut parte 3 persoane fără această tulburare.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.