La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct!

Noi date îngrijorătoare despre bolile cardiovasculare, care rămân prinicipala cauză de mortalitate în rândul românilor. Conform raportului European Heart Network 2017, în România, din 250.000 de decese, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare, cele coronariene fiind pe primul loc. Practic bolile cardiovasculare au o mortalitate de trei ori mai mare decât afecțiunile oncologice (50.000 de decese). În acest context, Societatea Națională de Medicină a Familiei și Fundația ,,Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare au lansat campania „Câte vieți are inima ta?”, ce își propune informarea corectă a oamenilor cu privire la pericolul, dar și la posibilitatile de a evita bolile cardiovasculare.

În Europa incidența este în scădere, în România nu

Conform datelor, România face nota discordantă în privința cazurilor de boli cardiovasculare. Dacă în Europa, numărul bolnavilor este în scădere, în România lucrurile nu par să se îmbunătățească. „Sistemul de sănătate din România are o acută nevoie de echilibru între palierele de îngrijire a oamenilor, de o adevărată strategie pe termen mediu și lung, are nevoie de programe de educație, de creștere a aderenței la tratament, de depistare precoce a bolilor, de colaborarea între specialități, de un mecanism integrat de monitorizare a pacienților cu boli cardiovasculare, de programe de recuperare post-infarct. Solicităm autorităților să ni se alăture în acest demers, sa țină cont de nevoile de informare, de educație și de tratament ale pacienților. Doar împreună putem scădea rata de îmbolnăvire, de complicații și de decese de cauză cardiovasculară”, a declarat Rodica Tănăsescu, președinte SNMF. Organizatorii campaniei atrag atenția că recuperarea post-infarct este esențială și că riscul de a dezvolta un al doilea infarct este foarte mare. Recuperarea după infarct, un stil de viață sănătos (mișcare, alimentație corectă), controalele medicale periodice și respectarea tratamentului prescris de medic sunt foarte importante în prevenție.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.