Studiu: Numărul cazurilor diabetului de tip 1 se va dubla până în 2040

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 1 la nivel mondial este așteptat să se dubleze până în anul 2040. Se estimează că peste 8,4 milioane de oameni sufereau de diabet de tip 1 anul trecut, potrivit unui studiu publicat în Lancet Diabetes & Endocrinology. Alte 3,7 milioane de oameni ar fi fost încă în viață, dacă nu ar fi decedat prematur din cauza afecțiunii. Rezultatele studiului sugerează că această boală – care se numea diabet juvenil – nu mai este predominant o afecțiune a copilăriei. Jumătate din cazurile nou diagnosticate anul trecut au fost la persoane de peste 39 de ani, și mult mai multe cazuri noi au fost diagnosticate la adulți – 316.000 – decât la copii și adolescenți – 194.000.

Au fost examinate tendințele globale

Cercetătorii au utilizat un model matematic pentru a examina tendințele globale ale diabetului de tip 1, pe baza datelor provenite de la copiii, adolescenții și adulții din 97 de țări. De asemenea, au folosit date care au măsurat incidența diabetului de-a lungul timpului din 65 de țări, precum și informații despre mortalitate din 37 de țări, pentru a estima atât numărul actual de cazuri și decese, cât și pentru a contura tendințele până în 2040. Una din cinci persoane cu diabet trăiește într-o țară cu venituri mici sau medii, iar când cercetătorii au analizat datele despre mortalitate, au descoperit că 20% dintre decesele cauzate de diabetul de tip 1 au fost cazuri nediagnosticate.

Citeşte şi: Implant asemănător unui gel, eficient în tratarea cancerului pancreatic

Pacienții pot trăi ani de zile fără a observa niciun simptom al diabetului de tip 1, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A. (CDC). Astfel, există o oportunitate de a salva milioane de vieți în următoarele decenii, prin creșterea standardului de îngrijire pentru diabetul de tip 1 – inclusiv asigurarea accesului universal la insulină și alte consumabile esențiale – și creșterea gradului de conștientizare a semnelor și simptomelor diabetului de tip 1, pentru a permite o rată de diagnosticare de 100% în toate țările.

Sursa: Everydayhealth.com

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.