Lupta pentru accesul la tratament al persoanelor cu distonie din Romania continua in luna martie, la Timisoara

Conferinta Distonia, boala corpului care nu te mai asculta III va avea loc la Hotel Delpack (Strada Glad, nr. 51-53, Timisoara) in data de 21 martie 2014. Evenimentul ce este organizat de compania de comunicare medicala Houston NPA pentru Asociatia persoanelor cu distonie Children’s Joy, sub egida Societatii de Neurologie din Romania, este gratuit pentru pacienti, rudele lor si pentru studentii la Medicina si Farmacie. La aceasta manifestare sunt invitati medici interesati de studiul si managementul distoniei, reprezentanti ai Societatii de Neurologie si ai autoritatilor din domeniul sanitar.

Distonia este definita ca o miscare involuntara de contractie a unei grupe musculare sau a mai multor grupe musculare. O boala rara, dar invalidanta, distonia este a treia cea mai comuna tulburare de miscare dupa tremorul esential si boala Parkinson, afectand aproximativ 500.000 de europeni.

In Romania, numarul cazurilor de distonie este estimat la 3000 (2400 pacienti cu distonii focale, aproximativ 600 cu distonie generalizata), iar in prezent, nu exista un leac pentru aceasta boala. Cu toate acestea, exista tratamente ce pot ameliora semnificativ simptomele, crescand calitatea vietii pacientului: injectarea de toxina botulinica pentru distoniile focale (localizate intr-o grupa de muschi sau intr-o zona a corpului) si interventia de stimulare cerebrala profunda (pentru distoniile generalizate).

Detalii despre eveniment si inscrieri: [email protected]; 0756 030 353.

www.houston.ro, www.distonianational.blogspot.ro

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.