Medicii elvețieni vor pregăti doctorii și moașele din România pentru situații de urgență

Șapte echipe de medici și moașe de la Spitalul Clinic Filantropia au fost pregătite de către o echipă de medici de la Spitalul Universitar din Basel pentru a face față situațiilor de urgență care apar la naștere.

Cele 7 echipe, formate din câte un medic și o moașă, au participat la un curs despre situațiile de urgență care pot apărea la naștere și rezolvările lor. În cadrul cursului au avut loc simulări ale unor manevre dificile cu scopul de a oferi medicilor și moașelor posibilitatea de a repeta activitîți medicale cu risc crescut.  În urma acestui training, specialiștii au învățat să lucreze mai bine în echipă și să comunice mai mult, dar și să ia decizii rapide în situații critice.

„Prin acest demers urmărim creșterea calității actului medical și reducrea riscului de accidente materne și fetale la naștere. Este un proiect de pionierat în obstetrică în România. Din păcate nu sunt alocate fonduri pentru acest gen de proiecte educative. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot fi realizate când există imaginație și voință”, a spus Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, directorul spitalului Filantropia.

Moașele și medicii instruiți în cadrul acestui program vor pregăti la rândul lor alte echipe din România.

 

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.