Paşi importanți în privinţa unui tratament remarcabil pentru paralizie

O nouă descoperire revoluţionară anunţă că procesele corticale pot îmbunătăţi funcţiile motorii la pacienţii cu paralizie cauzată de leziuni ale măduvei spinării (SCI – spinal cord injury). Aceste concluzii vin în urma unui studiu realizat la Universitatea din Miami, Statele Unite. Cercetările care au avut loc până acum pe tema SCI s-au concentrat pe anumite zone ale sistemului nervos central, având ca obiective îmbunătăţirea funcţiilor motorii. Aceste cercetări nu au furnizat însă informaţii despre procesele corticale şi posibilele lor influenţe în vindecarea sau ameliorarea SCI. Studiul efectuat de prof. dr. Monica A. Perez şi de colegii săi, s-a axat pe stimularea non-invazivă, cu magneţi, a unor zone ale creierului, vizate fiind procesele corticale.

Rezultatele studiului, speranţă pentru pacienţii paralizaţi

În urma folosirii magneţilor, oamenii de ştiinţă au observat că imediat după stimulare muşchii degetelor au avut mult mai multă forţă, iar pacienţii au reuşit să strângă anumite obiecte în mâini, cu o putere superioară. „Acest studiu este o contribuție majoră la realizarea unei noi clase de terapii de reabilitare a sistemului nervos. Folosind avantajele ştiinţifice şi tehnice recente, grupul dr. Perez a produs schimbări benefice în circuitele corticale şi în conexiunile nervoase ale măduvei spinării, care stau la baza mişcării voluntare”, a declarat dr. Jonathan R. Wolpaw, director al Centrului Naţional pentru Neurotehnologii Adaptative, New York, SUA. Acest studiu este considerat extrem de important pentru că poate deschide noi orizonturi referitoare la modul în care procesele corticale afectează funcţiile motorii. Cercetările vor continua, mai ales că rezultatele pot fi folosite nu doar pentru pacienţii cu leziuni ale măduvei spinării, ci pot avea efecte extraordinare pentru toate tulburările neurologice.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.