Peste 500 de medici sunt așteptați la a IV-a ediție a Conferinței iDiabet

Aproape două milioane de români suferă de diabet, iar numărul este în creștere. Crearea echipelor multidisciplinare menite să trateze și să educe pacientul cu diabet zaharat este preocuparea constantă a Asociației pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed. Astfel, asociația organizează a IV-a ediție a Conferinței iDiabet – Diabetul Inteligent, cu tema „Abordare multidisciplinară în diabetul zaharat”, la care sunt invitați medicii de familie, medicii specialiști diabetologi sau din alte specialități direct implicate în managementul pacienților de diabet.

În România, conform PREDATORR (Studiul Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi) realizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în 2014, 11,6% din populație are diabet zaharat, iar 18% este în pericol de a dezvolta diabet. Circa jumătate din acest ultim procent ar putea deveni diabetici în următorii cinci ani, în cazul în care nu se vor lua măsuri de prevenție.

Medicii au un rol foarte important

„De cele mai multe ori, oamenii obișnuiți nu reacționează din proprie inițiativă, neluându-și măsuri de prevenție. De aceea, medicii au un rol foarte important. Pornim de la medicii de familie care sunt primii ce pot recunoaște semnele diabetului sau predispoziția la dezvoltarea acestuia, ajungând la medicii specializați în diabet și boli metabolice și la medicii cu specialități asociate conexe diabetologiei: cardiologi, oftalmologi, nefrologi, neurologi, endocrinologi, dermatologi, chirurgi”, a declarat Dr. Adriana Dumitrescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, președintele Asociației pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed.

Actuala conferință se va desfășura sub președinția Prof. Dr. Daniela Bartoș de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Vor conferenția pe teme specifice diabetului și complicațiilor sale experți din spitalele Sanamed, precum și alți specialiști externi. Evenimentul se va desfășura în zilele de 20 și 21 aprilie la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bd. Dacia nr. 77, sector 2, București.

Participarea este gratuită și conferința este acreditată de către Colegiul Medicilor din București cu 9 credite EMC (educație medicală continuă). Pentru detalii accesați www.idiabet.ro.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.