Pictură murală care susține alăptarea, la Spitalul Filantropia din București

Săptămâna Mondială a Alăptării (1 – 7 august) este marcată printr-o pictură murală la Spitalul Filantropia din București, prin care se transmite un mesaj de susținere a tuturor mamelor care își hrănesc la sân bebelușii.

Asociația SAMAS, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – ASSMB și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia au marcat anul acesta Săptămâna Mondială a Alăptării prin artă. Miercuri, 3 august, a avut loc inaugurarea oficială a unei picturi murale ce are ca subiect alăptarea și care susține mesajul WABA – World Alliance for Breastfeeding Action – din acest an: “Step up for breastfeeding: Educate and Support!”.

Realizată de artiștii Fâs Fâs Art, după o imagine de Eugen Alesiuc, pictura ce se află pe un perete de 7m x 7m este vizibilă tuturor celor ce trec pragul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România, înființată în anul 1813.

Această manifestare de artă urbană vrea să aducă aminte tuturor că „alăptarea este un act firesc, frumos și esențial, primul mare și irepetabil cadou de bunăstare pentru bebeluș și că mamele au nevoie de tot sprijinul nostru, pentru a le oferi nou-născuților lapte matern, cea mai solidă bază a unei sănătați optime pentru întreaga viață”, după cum explică reprezentanții Asociației SAMAS.

Mesajul WABA de Săptămâna Mondială a Alăptării

„Alăptarea este nu doar cel mai bun mod de a hrăni un copil, ci și un prim drept al bebelușului venit pe lume și un prim și frumos cadou pe care mama îl face puiului de om căruia i-a dat viață și carne din carnea ei. După 2 ani în care multe mame au fost private de normalitatea de a-și ține bebelușul la piept și a-l hrăni natural, din cauza pandemiei și a restricțiilor medicale impuse de aceasta, mesajul WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) de anul acesta ne amintește tuturor că, deși alăptarea este cel mai frumos și firesc mod de a hrăni un bebeluș, mamele au nevoie mai mult ca oricând de susținerea noastră, a tuturor – cadre medicale, parteneri, societate – pentru a le oferi copiilor lor acest drept natural, cu efecte protective pentru întreaga viață.“, este mesajul transmis de Ana Măiță, purtător de cuvânt al Asociației SAMAS și consilier pentru drepturile mamelor, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării.

Săptămâna Mondială a Alăptării 2022

An de an, Săptămâna Mondială a Alăptării este celebrată între 1 – 7 august, făcând referire la perioada similară din anul 1990, când a fost semnată Declaraţia Innocenti privind Protecţia, Promovarea şi Susţinerea Alăptării, de către decidenţi guvernamentali, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF şi alte organizaţii, cu scopul de a proteja, promova şi a susţine alăptarea, potrivit UNICEF.

Săptămâna Mondială a Alăptării 2022 (#WBW2022) pune accent pe consolidarea capacităţii factorilor care trebuie să protejeze, să promoveze şi să sprijine alăptarea în cadrul întregii societăți. Acest lucru înseamnă că guvernele și sistemele de sănătate, locurile de muncă şi comunităţile trebuie informate, educate şi încurajate să creeze medii ce sunt favorabile mamelor care alăptează, în vederea susținerii familiilor din lumea postpandemie, potrivit WABA.

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.