Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 are 90 de ani

O femeie în vârstă de 90 de ani este prima persoană din Anglia care a fost vaccinată pentru COVID-19. Margaret Keenan va împlini 91 de ani în scurt timp, și a transmis că vaccinarea reprezintă pentru ea un „cadou primit mai devreme”, simţindu-se astfel privilegiată. Așadar, Regatul Unit al Marii Britanii a început campania de vaccinare. În această regiune au fost comandate 40 de milioane de doze de vaccin, însă în prima etapă de vaccinare vor fi disponibile doar 800.000 de doze. Fiecare pacient va primi două doze – la diferenţă de cel puţin 3 săptămâni.

Marea Britanie este prima țară din lume care a început să utilizeze vaccinul Pfizer

Autorităţile au declarat că până la sfârşitul lunii sunt aşteptate aproximativ 4 milioane de doze. Persoanele cu vârsta peste 80 de ani şi cadrele medicale vor fi printre primii cetăţeni vaccinaţi.

Prim-ministrul Boris Johnson a mulțumit Serviciului Naţional de Sănătate și „tuturor oamenilor de știință care au muncit din greu pentru a dezvolta acest vaccin, voluntarilor și celor care au respectat regulile pentru a-i proteja pe ceilalți”. Acesta a mai adăugat că vaccinarea nu este obligatorie.

Campania de vaccinare COVID-19 în România

Medicul Valeriu Ghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că două milioane de doze vor fi aduse la Bucureşti şi depozitate la Institutul Cantacuzino şi în spitalele militare, care vor fi transformate în centre regionale. În final, dozele vor fi distribuite în centrele de vaccinare. El a mai adăugat că primul transport va ajunge la începutul lunii ianuarie, iar persoanele vizate în prima parte a campaniei sunt cadrele medicale.

Surse: mediafax.ro; bbc.com

Sursa foto: thesun.co.uk

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.