Primul tratament special conceput pentru depresia post-partum

Primul tratament special conceput pentru a vindeca depresia post-partum este tot mai aproape de realitate. Injecțiile cu brexanolonă sunt mult mai rapide decât tratamentele actuale, lucru extrem de important în condițiile în care în cazul de post-partum timpul este esențial. În acest moment, noul tratament așteaptă aprobarea din partea US Food and Drug Administration. Injecția cu brexanolonă este un modulator alosteric al receptorilor sinaptici și extra-sinaptici GABAᴀ. În depresia post-partum, calea GABA poate juca un rol cheie în reglarea hormonilor, care pot duce la apariția bolii.

Starea pacientelor se ameliorează în câteva zile

Pentru a demonstra eficacitatea tratamentului au fost efectuate studii în 30 de spitale din Statele Unite, pe aproximativ 200 de paciente cu depresie post-partum, care au primit fie o injecție cu brexanolonă, fie una placebo. Oamenii de știință spun că în cazul pacientelor care au primit tratamentul cu brexanolonă s-a observat o scădere semnificativă a severității depresiei. Practic, ameliorarea stării pacientei a început la de la 24 de ore de la administrarea dozei de brexanolonă. Folosind scala Hamilton de evaluare a depresiei, după 60 de ore, pacientele injectate cu brexanolonă au avut o reducere de 17 puncte.

„Cu actualul antidepresiv SSRI (inhibitorii reabsorbției de serotonină) poate dura între patru și șase săptămâni pentru a apărea un răspuns la tratament. În studiile clinice cu brexanolonă am observat faptul că starea pacientelor s-a ameliorat în câteva zile. Să avem un tratament special pentru depresia post-partum este un lucru extraordinar pentru sănătatea femeilor”, a declarat dr. Samantha Meltzer-Brody, coordonatoarea studiului.

Sursa: sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.