Un nou medicament pentru tratarea poliartritei reumatoide, aprobat de CE

Veşti excelente pentru pacienţii cu poliartrită reumatoidă! Comisia Europeană a anunţat faptul că acordă autorizaţia de punere pe piaţă pentru Kevzara® (sarilumab), în Uniunea Europeană, potrivit Sanofi și Regeneron Pharmaceuticals, Inc. Medicamentul este indicat pacienţilor cu formă moderată spre severă a bolii, care nu au răspuns adecvat tratamentelor anterioare. Înainte de a primi aprobarea, Kevzara®  (sarilumab) a avut rezultate pozitive în cele șapte studii de fază III, din programul global de dezvoltare clinică SARIL-RA, realizate pe date colectate de la 3.300 de pacienţi. Conform studiului MONARCH de fază III, la 24 de săptămâni de testare rezultatele au arătat o reducere a activităţii bolii, îmbunătățirea funcțiilor fizice şi rate mai ridicate de remisie. În cadrul studiului MOBILITY de fază III, în săptămâna 52, medicamentul a inhibat progresia degradării structurale cu 91%, la doza de 200 mg și cu 68% la doza de 150 mg, comparativ cu placebo plus MTX.

Kevzara, o alternativă la tratamentele clasice

„Poliartrita reumatoidă este o boală dificil de tratat, iar mulți profesioniști din domeniul medical au dificultăți în a găsi un tratament care să dea rezultate pentru pacienții lor. Kevzara acționează diferit față de unele dintre medicamentele biologice utilizate cel mai frecvent, iar aprobarea sa reprezintă o veste bună pentru mulți pacienți pentru care anterior nu existau soluții terapeutice”, a declarat Elias Zerhouni, M.D., President, Global R&D, Sanofi. Poliartrita reumatoidă este o boală care afectează peste 2,9 milioane de oameni, numai în Europa, iar vârsta de risc major este cuprinsă între 35 şi 50 de ani. Pe lângă ţările din Uniunea Europeana, medicamentul este deja aprobat în SUA şi Canada.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.