Rezultate promițătoare în cazul unui medicament investigaţional pentru tratarea psoriazisului în plăci, moderat spre sever

shutterstock_243298195_resultDouă studii de fază 3 (reSURFACE 1 și 2) dezvăluie rezultate pozitive în ceea ce privește eficienţa unui medicament investigaţional pentru psoriazisul în plăci, moderat spre sever. Rezultatele au fost comunicate în premieră în cadrul celei de-a 25-a ediții a Congresului Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie.

Cele două studii clinice, la care au participat mai bine de 1 800 de pacienți din 200 centre de cercetare, au arătat că Tildrakizumab, medicamentul investigat, asigură 75% remisiune cutanată în cazul a 63% de pacienți, indexul PASI 75 (indexul de severitate a psoriazisului) fiind atins în săptămâna 12 după două injecții, în timp ce 77% dintre pacienții care au urmat tratamentul timp de 28 de săptămâni au înregistrat 75% remisiune cutanată, după trei injecții, cu o doză de 100 mg. Totodată, 57%, respectiv 66% dintre pacienți au obținut, la Evaluarea Globală a Medicului, scorul de „remisiune” sau „afectare minimă” în urma tratamentului cu doză de 100 mg în săptămânile 12, respectiv 28.

Rezultatele în cazul dozei de 200 mg au fost şi ele promiţătoare: o medie de 64% și 78% dintre pacienți au obținut PASI 75 în săptămânile 12, respectiv 28. În ceea ce privește Evaluarea Globală a Medicului, 59% și 69% dintre pacienți au obținut scorul de „remisiune” sau „afectare minimă” în săptămânile 12, respectiv 28.

Doriți să vă abonați la Revista Galenus și să beneficiați de acreditările de specialitate? Click aici!

Pregătirile pentru autorizarea medicamentului, în desfăşurare

Studiile au mai dezvăluit că, în comparație cu placebo și etanercept, un număr mai mare de pacienți care au fost tratați cu Tildrakizumab au obținut PASI 90 și 100.

Cât despre profilul de siguranță general al medicamentului, acesta a fost similar celui din datele raportate în studiile anterioare. Incidența evenimentelor cardiovasculare majore, a infecțiilor severe și a tumorilor maligne a fost redusă (1-3%) și similară în toate grupele de pacienți.

Pregătirile pentru autorizarea medicamentului Tildrakizumab pentru psoriazisul în plăci, moderat spre sever, în Europa și SUA sunt în curs de desfășurare.

Tildrakizumab este un anticorp anti-IL-23p19 monoclonal umanizat, creat pentru a bloca selectiv citokina IL-23, cu potențial de a contribui la controlul celulelor responsabile de procesul inflamator în psoriazis.

 

 

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.