Salvați Copiii a donat echipamente performante secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”

res-Conferinta de presa Salvati Copiii RomaniaSalvați Copiii România a oferit o masă radiantă cu sistem de resuscitare și un incubator performant, pentru dotarea secției de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București. Unul dintre cele șapte spitale de nivel 3 din Capitală, „Sfântul Pantelimon” a asigurat, în 2015, îngrijirea unui număr de 189 de nou-născuți prematur, în contextul unui număr de 1500 de nașteri.

Salvați Copiii România a sprijinit Spitalul „Sfântul Pantelimon” și în 2014, atunci când a donat un ventilator de suport respirator, secției de neonatologie.

„Contribuția Salvați Copiii la dotarea secției de neonatologie este inestimabilă, iar susținerea lor repetată în lupta împotriva mortalității infantile este esențială. Cu ajutorul echipamentului donat în 2014 au fost salvate viețile multor copii născuți prematur sau care sufereau la naștere de afecțiuni respiratorii. Suntem recunoscători și pentru incubatorul și masa radiantă pe care le-am primit astăzi, aceste aparate sunt indispensabile, atât pentru copii, cât și pentru cadrele medicale care le oferă acestora îngrijiri.

Aparatura de ultimă generație este foarte importantă pentru salvarea oricărui copil născut cu șanse mici de supraviețuire. De multe ori, un aparat poate face diferența între viață și moarte, iar implicarea Salvați Copiii în procesul de dotare a secției noastre ne oferă șanse sporite de succes în această luptă”, a afirmat Dr. Georgeta Sărdescu, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” București.

România, pe primul loc în UE la mortalitatea infantilă

România se află pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 de decese la 1 000 de nou-născuți vii. În 2014, 1 628 de copii cu vârsta sub un an au murit în spitalele din țară, lipsa aparaturii corespunzătoare fiind una dintre principalele cauze.

În acest context, Salvați Copiii România s-a implicat, în ultimii patru ani, în dotarea unităților sanitare din România cu echipamente medicale performante, sprijinind 58 de maternități din 34 de județe. Astfel, au fost salvați, în fiecare an, mai bine de 18.000 de copii.

Anul trecut, Salvați Copiii România a oferit aparatură medicală unui număr de 22 de maternități și secții de nou-născuți din 19 orașe ale țării, contribuind la supraviețuirea nou-născuților care au necesitat intervenție medicală de urgență. În plus, tot în 2015, Salvați Copiii România a derulat programe de suport de care au beneficiat 8191 de persoane, dintre care 5 876 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani, 872 de femei însărcinate și 1 443 de tinere mame din 15 localități defavorizate din Moldova.

O parte considerabilă din fondurile pe care Salvați Copiii România le îndreaptă către dotarea unităților medicale din țară cu echipamente performante și derularea unor programe în vederea sprijinirii persoanelor din mediile defavorizate provin din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.