Se testează un vaccin anti-COVID-19 care ar putea fi administrat pe cale orală

Reprezentanţii companiei medicale Oravax au declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că vor începe testările clinice pentru un nou vaccin împotriva COVID-19, sub formă de pastilă. Potrivit acestora, testările ar trebui să înceapă în luna iunie. Dacă noua metodă de tratament va funcţiona, aceasta va intra pe piaţă abia peste un an. Noul vaccin va fi mai uşor de distribuit şi va putea fi administrat acasă. Oravax este o societate mixtă, alcătuită din două companii, una israeliană (Oramed) şi una indiană (Premas Biotech).

Vaccinul ar putea fi administrat acasă

Nadav Kidron, CEO-ul companiei Oramed, a declarat că vaccinul ar putea fi transportat în frigidere normale şi depozitat la temperatura camerei. În acest mod, oamenii ar putea să-şi administreze singuri vaccinul acasă. Dacă va ajunge pe piaţă, vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oravax, va fi primul ce va putea fi administrat pe cale orală. Compania a încheiat un studiu pe animale și a descoperit că vaccinul duce la producerea de anticorpi IgG și IgA, aceștia fiind responsabili pentru imunitatea pe termen lung. Vaccinurile orale sunt o opțiune, fiind evaluate ca vaccinuri de „a doua generație”, concepute pentru a fi mai ușor de administrat și distribuit.

Se analizează și alte tipuri de vaccinuri

În plus, oamenii de ştiinţă lucrează şi la alte viitoare vaccinuri sub forma spray-urilor nazale. Prof. Sarah Gilbert, cercetător principal al dezvoltării vaccinului Oxford/AstraZeneca, a declarat că Oxford evaluează posibilitatea vaccinurilor sub formă de comprimate și spray-uri nazale. Oamenii de știință analizează și posibilitatea administrării vaccinurilor prin intermediul plasturilor.

Sursa: sciencealert.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.