Simulator sub forma unui bebeluş prematur la Maternitatea „Prof. Dr. Panait Sârbu”

Secţia de neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, din Bucureşti, a primit ca donaţie un simulator portabil în mărime naturală, sub forma unui bebeluş prematur de 25 de săptămâni. Donaţia a fost realizată de Asociația Prematurilor şi face parte dintr-o serie de proiecte dedicate bebeluşilor prematuri şi cadrelor medicale de la neonatologie. Simulatorul este un suport didactic în formarea şi dezvoltarea profesională continuă a medicilor şi a asistentelor de terapie intensivă neonatală.

Simularea reanimării neonatale creşte calitatea actului medical

Având la bază o tehnologie de ultimă generaţie, simulatorul are repere anatomice identice cu ale unui bebeluş născut prematur la 25 de săptămâni. Poate să simuleze funcţii complexe, cum ar fi cea cardio-respiratorie şi în plus poate fi folosit la simulări de puncţii, transfuzii, intubare, se poate conecta la monitor etc. De curând a avut loc şi prima sesiune de formare la care au participat peste 45 de cadre medicale, conform preşedintei Asociaţiei Prematurilor, Diana Gămulescu. Acestea au efectuat manevre pe simulatorul anatomic, care redă cu fidelitate problematicile unui prematur atât de mic. În plus, pe parcursul a două zile au fost făcute scenarii pentru intervenţia de urgenţă.

„Este fabulous pentru studenţi, medici rezidenţi, dar şi pentru formarea continuă a medicilor specialişti şi primari. Simularea reanimării neonatale creşte calitatea actului medical în faţa unei urgenţe reale în practica de zi cu zi”, a declarat dr. Ioana Roşca, medic primar, şef secţie Neonatologie, Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu”, Bucureşti.

Pe lângă Asociaţia Prematurilor, simulatorul a fost achiziţionat şi cu sprijinul Henkel România. Asociaţia Prematurilor strânge în continuare donaţii şi îşi propune dotarea a cât mai multor maternităţi din ţara noastră cu simulatoare.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.