Specialiștii din sănătate se întâlnesc la Chișinău pentru a dezbate complicațiile diabetului zaharat

Reputați medici specializați în boli metabolico-nutriționale se întâlnesc pe 1 august 2014 la Chișinău pentru a discuta despre complicațiile microvasculare ale diabetului zaharat.

Simpozionul, la care vor participa atât specialiști din România cât și din Republica Moldova este organizat la inițiativa Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, în colaborare cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chișinău şi Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova.

Specialiștii români și cei din Republica Moldova vor putea face schimb de experiență cu ocazia acestui eveniment, pentru a înțelege cât mai bine relația dintre diabetul zaharat și bolile cardiovasculare periferice, care să le permită să realizeze un management mai eficient al complicațiilor diabetului zharat.

Subiectele abordate în cadrul evenimentului sunt: prezentarea rezultatelor finale ale studiului PREDATORR, realizată de prof. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, „Abordarea multifactorială în prevenția complicațiilor microvasculare ale diabetului zaharat”, prezentată de prof. dr. Mariana Graur, președinte Societatea de Nutriţie din România, „Neuropatia diabetică – cel mai important factor de risc pentru ulcerații şi amputaţii la pacienții cu diabet zaharat”, susţinută de conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, „Limitele tratamentului piciorului Charcot bilateral, complicație severă a neuropatiei diabetice”( şef lucr. dr. Eduard Catrina, din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București). „Abordarea chirurgicală a ulcerațiilor piciorului la pacienții cu diabet zaharat” (dr. Paula Pavel), „Tratamentul Neuropatiei Diabetice” (dr. Gabriela Crețeanu, șef Centrul de Diabet Suceava).

 

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.