Spitalul Sanador primește diploma de excelență pentru o procedură de ultimă generație în tratarea tumorilor hepatice

res-poza chemboembolizareÎncă din anul 2012, Conf. Dr. Bogdan Popa realiza, alături de echipa sa de la Spitalul Sanador, primele operații de chemoembolizare hepatică cu microsfere din România. Spitalul Sanador a fost recunoscut încă de anul trecut ca singurul centru de excelență în chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile din Europa Centrală și de Sud-Est, iar pentru rezultatele extraordinare obținute în utilizarea acestei proceduri, a primit, în data de 9 august a.c., certificarea de centru de excelență în chemoembolizări hepatice cu microsfere absorbabile TANDEM din partea companiei Boston Scientific.

Această recunoaștere atestă nu numai rodul unei munci încununate de succes, ci și faptul că sunt respectate toate recomandările protocoalelor internaționale pentru efectuarea acestei intervenții. Tot acum, în cadrul Spitalului Sanador, Conf. Dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie Intervențională, specializat în Japonia, expert EMEA (zona Europa, Orientul Mijlociu, Africa), membru în boardul internațional de elaborare a ghidurilor de folosire a microsferelor absorbabile TANDEM, a susținut, pentru medici din străinătate, cel de-al doilea workshop internațional de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile.

Beneficiile chemoembolizării hepatice

Chemoembolizarea hepatică presupune introducerea unui microcateter în arterele din ficat care vascularizează tumora. Ulterior, se injectează microsfere încărcate cu substanțe chimioterapice care distrug tumora din interior și opresc fluxul sangvin către aceasta. Chemoembolizarea cu ajutorul microsferelor absorbabile TANDEM este o procedură minim invazivă de ultimă generație, cu rezultate în peste 90% dintre cazuri, prin care sunt tratate tumorile hepatice primare (cancerul hepatic) sau secundare (metastaze) inoperabile.

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este o procedură foarte eficientă pentru pacienții cu tumori hepatice inoperabile, mărindu-le durata şi calitatea vieții, are o rată de succes foarte mare, iar avantajul major față de chemoembolizarea clasică (cu Lipiodol) este reducerea toxicității în afara ficatului, tratamentul acționând doar în tumorile din ficat și evitând atacarea altor organe.

Text: Andreea Bunea

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.