Un nou tratament pentru pacienții cu mielom multiplu, compensat 100%

Pacienții cu mielom multiplu au o nouă opțiune de tratament odată cu includerea carfilzomib, în asociere cu dexametazonă, pe lista medicamentelor compensate. În urma actualizării listei, la finalul lunii septembrie 2017, noul medicament este oferit în regim de compensare de 100%. La evenimentul de lansare a medicamentului a fost prezent și prof. dr. Meletios A., președinte al Departamentului de Terapie Clinică din cadrul Universității de Medicină din Atena (Grecia). Acesta a prezentat rezultatele analizei primare a studiului direct comparativ de fază III ENDEAVOR, la care a participat ca investigator și coautor, publicate recent în The Lancet Oncology.

Noul medicament prelungește perioada de viață a pacientului

Medicamentul este oferit în baza unui contract cost-volum încheiat între compania producătoare și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Tratamentul are statutul de medicament orfan, primit din partea Agenției Europene a Medicamentului în 2008, fiind aprobat în procedură accelerată de către agenție în 2015.

„Îngrijirea și tratamentul pacienților cu mielom multiplu rămân o provocare pentru  medici, pentru că boala progresează rapid, pacientul recade, iar opțiunile terapeutice pe care le avem la dispoziție sunt din ce în ce mai limitate cu fiecare recădere. Noua opțiune de tratament prelungește perioada de viață a pacientului, fără progresia bolii. Dacă în urmă cu 15 ani supraviețuirea mediană a bolnavilor cu mielom multiplu era de 3 ani, acum a ajuns la 6-8 ani”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie și Transplant Medular, din cadrul Institutul Clinic Fundeni.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.