Un nou tratament poate micşora tumorile cu 67%

Un medicament experimental arată în primele faze rezultate promiţătoare în lupta cu cancerul. Numit AMG 510, acest tratament poate micşora tumorile cu până la 67%, în şase săptămâni. Se adresează tipurilor de cancer cauzate de schimbările din gena KRAS, iar tratamentul a fost testat şi pe subiecţi umani.

Tumorile pot deveni sensibile la alte tratamente

Cercetarea, realizată de Amgen Research, arată că folosirea medicamentului duce la inhibarea mutaţiilor în gena KRAS. În fază iniţială, studiile realizate pe şoareci de laborator au arătat o micşorare semnificativă a tumorilor. În 20% din cazuri, tumorile au fost eradicate. În testele pe subiecţi umani, în cazul a doi pacienţi cu cancer pulmonar, AMG 510 a dus la micşorarea tumorilor, după şase săptămâni, astfel: în cazul unui pacientul care a primit doze de 180 mg de AMG 510 tumora s-a micşorat cu 34%, iar în situaţia celui care a primit 360 mg tumora s-a micşorat cu 67%. Descoperirea, spun specialiştii, are o importanţă semnificativă în condiţiile în care este prima dată când apar dovezi concrete despre inhibarea KRAS cu ajutorul unui medicament. În plus, în cazul şoarecilor de laborator cu cancer intestinal, medicamentul a făcut tumorile mai sensibile la alte tratamente anticancer, generând, în acelaşi timp, un răspuns imunitar mult mai puternic.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.