Un test de sânge arată dacă tratamentul pentru cancer de prostată va funcţiona

Un test de sânge ar putea reprezenta un ajutor foarte mare atât pentru medici, cât şi pentru pacienţii cu cancer de prostată. Testul arată dacă tratamentul va funcţiona pentru un bolnav de cancer de prostată, precum şi riscurile de recidivă. Testul de biopsie lichidă identifică în sângele pacienţilor ADN-ul tumoral circulant. Studiul aparţine Institutului de Cercetări în Domeniul Cancerului din Londra, Marea Britanie.

Testele sunt minim-invazive şi rentabile

Testul de biopsie lichidă a fost efectuat pe 1.000 de probe luate de la 216 bărbaţi cu cancer de prostată. Oamenii de ştiinţă spun că nivelurile ridicate ale testului arată că boala va progresa rapid, în timp ce nivelurile scăzute arată că tratamentul respectiv funcţionează. Acest test este mai ieftin şi mult mai puţin dureros decât biopsiile standard şi îi poate ajuta pe medici să decidă dacă un tratament trebuie continuat, oprit sau schimbat.

Un test de sânge poate depista infarctul în doar 15 minute

„Studiul nostru arată că un simplu test de sânge ne-ar putea ajuta să urmărim evoluţia cancerului și reacţia la tratament – inițial ca parte a studiilor clinice și, în cele din urmă, în îngrijirea de rutină. Aceste teste de biopsie lichidă sunt minim-invazive, rentabile și pot fi efectuate deseori și cu ușurință. Urmărirea cancerului de prostată cu un test de sânge în locul unei biopsii chirurgicale dureroase ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacienților”, a declarat prof. dr. Johann de Bono, specializare în medicina experimentală pentru cancer, Institutul de Cercetări în Domeniul Cancerului din Londra.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.