Una din șapte femei însărcinate face diabet gestațional

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Roche Diabetes Care a lansat o campanie de conștientizare a riscurilor diabetului în sarcină. De multe ori ignorat de paciente, acesta afectează una din șapte femei însărcinate. Mai mult, jumătate dintre pacientele cu diabet gestațional vor dezvolta diabet de tip 2, la 5-10 ani după naștere. Conform statisticilor OMS, la nivel mondial aproape 200 de milioane de femei au diabet, iar până în 2040 se preconizează peste 310 milioane de bolnave. TTG (testul de toleranță la glucoză) este necesar pentru diagnosticarea diabetului gestațional, acesta fiind recomandat a se efectua între săptămânile 24-28 de sarcină.

Tratamentul potrivit pentru sănătatea copilului

Printre factorii de risc ai diabetului în sarcină se numără: greutatea corporală cu 20% peste limită înainte de sarcină, luarea în greutate în primele 6 luni de sarcină, istoricul de diabet în familie, sarcina anterioară cu nașterea unui copil de peste 4 kg, glicemia crescută înainte de sarcină, vârsta peste 35 de ani.

„Diagnosticarea acestei boli, un tratament adecvat, un stil de viaţă sănătos sunt deosebit de importante, deoarece diabetul gestaţional poate duce la apariţia unor probleme de sănătate ce pot afecta atât mamele, cât şi copilul, înainte şi după naştere. Tratamentul potrivit ajută femeile însărcinate să nască un copil sănătos, de aceea este important ca femeile să poată găsi informaţiile necesare pentru a trece cu bine peste problemele generate de această boală”, a declarat Andrei Foișor, Head of Roche Diabetes Care România.

Mai multe informații despre implicațiile diabetului gestațional: www.viatacudiabet.ro.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.