600.000 de români suferă de afecțiuni reumatice sau musculo-scheletale

50% din absenteismul de la locul de muncă în România este cauzat de afecțiuni reumatice sau musculo-scheletale. Statisticile prezentate cu ocazia „Zilei Mondiale de Luptă împotriva Artritelor” (12 octombrie) arată faptul că aproximativ 600.000 de români au probleme din cauza acestor afecțiuni. De asemenea, Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie, sub egida Ligii Europene împotriva Reumatismului, continuă campania “Don’t Delay, Connect Today” („Fără amânare! Fă o programare!”), ce are ca scop sublinierea importanței diagnosticului precoce în cazul bolilor reumatice.

2.000 de copii români suferă de artrită juvenilă

Lipsa de informare şi întârzierea cu care pacienţii se prezintă la medic conduc la un diagnostic tardiv sau chiar la o lipsă a acestuia, iar dacă nu sunt tratate corespunzător, bolile reumatice pot afecta activităţile de zi cu zi ale pacienților, dar şi abilităţile lor fizice, atrag atenția specialiștii.

„Deşi la nivelul percepţiei, fapt confirmat și de recenta cercetare, sunt considerate afecţiuni ale bătrânilor, bolile reumatice afectează într-o măsură importantă populaţia activă a țării, tineri şi chiar copii. Durerea de spate de tip inflamator afectează, cel mai frecvent, persoane cu vârsta de până în 40 de ani, în timp ce poliartrita debutează, cel mai adesea, la 40-45 de ani, existând chiar și pacienţi mai tineri. Aproximativ 2.000 de copii suferă de artrită juvenilă în România și există, de asemenea, un procent important de populație care, așa cum confirmă și cercetarea, ar putea suferi de o boală reumatică fără să fi mers vreodată la o consultație de specialitate la medicul reumatolog”, a declarat conf. dr. Cătălin Codreanu, președintele Ligii Române contra Reumatismului.

Îngrijorător este faptul că 65% dintre respondenți au afirmat ca nu au fost niciodată la medicul reumatolog, aceștia considerând că nu este necesar sau că nu au avut probleme. Toate datele statistice au fost prezentate în cadrul Congresului Național de Reumatologie, ce a avut loc în perioada 11-13 octombrie 2018, la Poiana Brașov.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.