Nutriție și farmacie

Aditivii alimentari coloranti, beneficii vs. riscuri

Rezumat: Aditivii alimentari sunt substante naturale sau sintetice care se adauga diverselor tipuri de alimente pentru a conserva sau a accentua gustul, aroma sau aspectul acestora. Majoritatea aditivilor sunt considerati… Citește mai mult

alergie

Tratamentul alergiilor alimentare

Rezumat: Alergiile alimentare sunt afectiuni din ce in ce mai frecvente, care ridica probleme deosebite de tratament si profilaxie. Tratamentul de baza il reprezinta evitarea contactului (ingestiei) cu alergenul, dar… Citește mai mult

Medicina si nutritia ortomoleculara

Rezumat: In momentul de fata, se bucura de tot mai multa incredere in randul pacientilor o categorie de specialitati medicale denumite in mod colectiv „medicina alternativa”. Un capitol nou al… Citește mai mult

Lactoferina, funcţii şi avantaje

Între substanţele naturale care sunt utilizate în prezent, singure sau in diferite combinaţii, datorită efectelor sanogenetice, se numără şi lactoferina. Din punct de vedere biochimic, lactoferina este vorba despre un… Citește mai mult

bebelus

Dezvoltarea fiziologica si nevoile nutritive ale sugarului sanatos

„Sugar” este numit copilul in primul an de viata. Acest prim an si in special primul trimestru reprezinta, din punct de vedere nutritiv, una din perioadele critice, deoarece cresterea este… Citește mai mult

Nutritia in perioada de lactatie

Necesitatile nutritionale ale femeii continua sa ramana crescute in perioada de lactatie si sunt in cele mai multe cazuri superioare nevoilor din timpul sarcinii. Aceasta crestere este cu precadere o… Citește mai mult