Nutriție și farmacie

Proprietatile terapeutice ale preparatelor de soia

Disponibile sub o forma extrem de variata de produse, boabele de soia reprezinta o sursa vegetala de proteine care contine toti aminoacizii esentiali pentru dieta omului (1). Preparatele alimentare de… Citește mai mult

Statinele: cum le selectionam, cum le administram?!

Colesterolul este unul din “dusmanii” declarati ai omului modern, in ciuda faptului ca substanta ca atare are numeroase roluri in organismul uman (structural, intra in compozitia tuturor membranelor celulare, este… Citește mai mult

Indicatii dietetice in sprijinul unui organism sanatos

De cand speranta de viata a omului a crescut, importanta acordata alimentatiei si stilului de viata in general a devenit tot mai mare. Din pacate, desi cercetarea stiintifica a adus… Citește mai mult

Nutrienti cu rol antiinflamator

Inflamatia este un proces complex, care face parte din mecanismele de aparare ale organismului. In anumite circumstante, poate interveni in declansarea si intretinerea unor procese patologice, conditii in care se… Citește mai mult

Stresul oxidativ

Rezumat Produsii de oxidare apar in corpul uman ca o consecinta fiziologica a proceselor metabolice aerobe, dar cantitatea formata poate fi exagerat de mare in conditii anormale. Dezechilibrul dintre nivelul… Citește mai mult

Aditivii alimentari coloranti Beneficii vs. riscuri

Rezumat Aditivii alimentari sunt substante naturale sau sintetice care se adauga diverselor tipuri de alimente pentru a conserva sau a accentua gustul, aroma sau aspectul acestora. Majoritatea aditivilor sunt considerati… Citește mai mult

Tratamentul alergiilor alimentare

Rezumat Alergiile alimentare sunt afectiuni din ce in ce mai frecvente, care ridica probleme deosebite de tratament si profilaxie. Tratamentul de baza il reprezinta evitarea contactului (ingestiei) cu alergenul, dar… Citește mai mult

Ciuperci cu proprietati terapeutice

  Rezumat In lucrare se prezinta caracteristicile farmacognostice, proprietatile terapeutice si alimentare ale ciupercii Lentinus edodes, originara din Asia de sud-est. Résumé Le rapport présente les caractéristique du point de… Citește mai mult

Medicina si nutritia ortomoleculara

Rezumat In momentul de fata, se bucura de tot mai multa incredere in randul pacientilor o categorie de specialitati medicale denumite in mod colectiv „medicina alternativa”. Un capitol nou al… Citește mai mult

Nutritia sugarului – Aspecte de alimentatie a sugarului sanatos

Conf. Dr. Doina Miere – continuare din numãrul trecut – Alimentatia cu lapte de mama Evolutia secretiei lactate Laptele de mama este unicul aliment pregatit in mod natural pentru alimentatia… Citește mai mult

Politica de confidentialitate